Nyheter

 

Uppdaterad 2023-04-025

 

Vären 2023

Vecka 17-18 utför Vattenfall ett arbete i angränsning till minneslunden. Det kan då vara svårt att parkera vid parkeringen.

 

Två nya hästugnar 2023!

Då trycket på våra tjänster ökar i takt med att de sprids i folkmun, så innebär det att allt fler söker sig till Ett värdigt slut för att få hjälp med just ett värdigt slut.

För att kunna hjälpa alla djurägare och veterinärkliniker så har vi tagit beslutet att utöka vår verksamhet. Det är i första hand med hästugnar som vi behöver utöka. Med nya ugnar och ett nytt kylrum för häst är målsättningen att kunna hjälpa alla som behöver vår hjälp.

Allmän kremering av smådjur sker även det i hästugnen, vilket bidrar till behovet.

 

– I dagsläget har vi inte kylrum för häst utan vi har endast kunna åta oss uppdrag då vi omgående kan kremera hästar, förklarar Ingela.

Detta har resulterat i att vi allt oftare tyvärr blivit tvungna att avböja uppdraget, något som vi anser det värsta som finns då hästägaren ringer och är förtvivlad och behöver vår hjälp.

Vårt mål kommer fortfarande vara att ombesörja kremeringen av hästar så fort som möjligt efter avlivning, men nu kommer det inte stå och falla på om vi kan förvara kroppen en extra dag mitt i sommarhettan eller inte.